27. mrt, 2020

Rol als ouder

Wat wordt er nu verwacht van jou als ouder? Wat verwacht je van jezelf? Wat wordt er door de maatschappij verwacht? Zeker nu met de kinderen thuis, met schoolwerk en zelf thuiswerken of ook nog extra voor andere zorgen, naast je dagelijkse bezigheden.

Ben jij je bewust van jezelf, je reacties, patronen, je gedachtes en gedrag? Hoe hou jij jou energie peil omhoog terwijl je alle ballen in de lucht houd?

….wat heb jij nodig als ouder en als jezelf?

Rol als kind en wat heeft je kind nodig?

De rol als kind, is om kind te zijn. Spelend en onderzoekend de wereld gaan ontdekken. Grenzen opzoeken en soms er overheen. Leren van dingen die niet werken en heerlijk Zijn. Gewoon in het nu!

Vies worden, vallen, verdrietig zijn, heel hard huilen om vervolgens weer lachend verder te gaan.  

Maar wat is het toch met die kinderen die vervelend zijn, onredelijk boos worden, jou uitdagen en het bloed onder je nagels vandaan halen. Die irritante snot jong!?

Tja….. waarom doen kinderen dat? Zou het iets te maken kunnen hebben met jou? Jou verwachtingen, jou oude pijnen, hoe jij reageert en hoe aanwezig je bent?

Het is erg mooi om te zien, dat kinderen onbewust ons een spiegel voorhouden. Ze laten aan ons zien waar wij mee aan de slag moeten.

Soms hebben we zelf onbewust zulke verankerende overtuigingen, dat we zelf eigenlijk niet in de gaten hebben wat er nu gebeurt.  We hobbelen maar verder met de oogkleppen op en hebben er wel last van als we tegen dingen aanbotsen, krijgen blauwe plekken maar gaan maar door.

Het kan echt anders!!! Kom tot rust, word je bewust.

Heel graag help ik je om hier meer inzicht in te krijgen. Wat gebeurt erbij jullie in het gezin en bij jou…  neem gerust contact!