Tieneryoga

Tieneryoga; is het moment in de week om rust te vinden, je op te laden en jezelf te mogen zijn!

Er wordt veel gevraagd van tieners, proefwerken, tentamens, veel leren, is het niet fijn om even het denken tot rust te brengen. en bovendien kun je met een ontspannen geest veel helderder denken en neen je de stof beter op!

Tijdens de yoga doen we veel houdingen (asana's) die ideaal voor het in conditie houden van de spieren, het soepel houden van de gewrichten en ze bevorderen een goede lichaamshouding.
Het al jong regelmatig beoefenen van yoga bevordert tevens aandacht, zodat het concentratievermogen zich beter ontwikkelt en toeneemt. Het bouwt een gevoel van zelfvertrouwen op en draagt bij aan het ontwikkelen en behouden van een positief zelfbeeld.


Inhoud van een tieneryogales
Tijdens de tieneryogalessen starten we met een kringgesprek, waar we een thema bespreken of issues uit jullie dagelijkse leven. Daarna combineren we yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, ontspanning, mindfulniss, massage en meditatie.

Yoga en meditatie
Yoga en meditatie zorgen ervoor dat je zekerder voelt en je je beter kunt ontspannen. Tijdens de les, maar ook als je bijvoorbeeld een toets of examen hebt of in contact met andere mensen, leeftijdsgenoten. Door de houdingen wordt je lichaam sterker, ontwikkel je je spieren en wordt je gezonder. Door yoga ontspan je meer, waardoor je ook beter kunt slapen en je fitter voelt.

Waarom tieneryoga?
Je lichaam wordt sterker, leniger en gezonder.
Je ervaart het contact met jezelf en je lichaam.
Je leert ontspanningsoefeningen die je kunt gebruiken op spannende momenten zoals een spreekbeurt of examen.
Je leert je beter concentreren.
 

Tijden: Maandag van 17:15 - 18:15 voor tieners vanaf 10 jaar
Tijdens de schoolvakanties worden er geen tieneryoga lessen gegeven.
Docenten: Pien Romme 
Kosten: 80 euro voor een 10 lessenkaart (4 maanden geldig), of 150 euro voor een 20 lessenkaart (8 maanden geldig). Een losse les kost 12 euro. Te verkrijgen via de Yogasite.

Locatie: Yogasite:  Dr. Struyckenstraat 165, Breda