Lezing Hooggevoeligheid

Wil je meer weten wat hoogsensitiviteit inhoud en praktische tips krijgen hoe hier mee om te gaan voor jezelf als volwassenen maar ook voor je hooggevoelige kind.

Dan wil ik je graag uitnodigen voor de lezing “Hooggevoeligheid”  

 28 oktober 2019 in Ulvenhout (boerderij de Pekhoeve, dorpstraat 94)

19:30 -21:00 uur 

Prikkels, prikkels, prikkels….opstaan, fruit maken,  een huilend broertje, snel ontbijten, op tijd naar school, drukte op het schoolplein, een intensieve schooldag, spelen, een klasgenoot die zich niet fijn voelt, afspreken, naar sport, nog even op de tablet. Je krijgt op een dag veel prikkels.

Is je kind of ben jij hooggevoelig dan komt er nog meer bij je binnen. Het is lastig om als hooggevoelig kind en/of ouder met alle prikkels om te gaan en soms lukt het niet om alle prikkels te hanteren met het gevoeliger zenuwstelsel. De een trekt zich terug en de ander wordt verdrietig, boos of extreem druk. 

Herken jij je kind of jezelf hierin? Of heb je wel eens over hsp/hoogsensitiviteit gehoord en wil je hier meer over weten? Wil je weten of en wat er (aan) te doen is?

Deze informatiebijeenkomst wordt  verzorgd in samenwerking met Ellis Bosmans. Ellis is gespecialiseerd in hooggevoeligheid en helpt vanuit haar praktijk “Hart voor sensitiviteit” mensen hun hooggevoeligheid in te zetten als talent en adviseert onderwijsinstellingen hoe om te gaan met hooggevoelige leerlingen.

Tijdens de lezing krijg je al veel praktische tips en voorbeelden en ervaringen uit de praktijk. Ellis staat open voor jullie vraagstukken wat zal leiden tot hele interessante en leerzame inzichten tijdens deze bijeenkomt.

Ellis richt zich op (jong) volwassenen en Pien op kinderen. Wil je samen met andere aan de slag met je eigen hooggevoeligheid of die van je kind kun je een van onderstaande cursussen of traject volgen. Individuele coaching is ook mogelijk.

 

Cursus “Mijn hooggevoeligheid” voor volwassenen

Hooggevoeligheid ontdekken als talent Zoek jij een manier waarop je met alle prikkels in het dagelijks leven zó kunt omgaan, dat je meer rust en evenwicht ervaart? Wil jij meer inzicht in jou eigenheid? En wil je ontdekken dat hoogsensitiviteit ook jouw kracht is?  Meer info www.hartvoorsensitiviteit.nl

 

Cursus ter kennismaking “Mijn kind is gewoon sensitief” voor volwassen

Vermoed jij dat je kind hooggevoelig is en zoek je naar een goede manier om daarmee om te gaan? Wil je je kind beter leren begrijpen en het begeleiden? Wil je met je kind ontdekken hoe je ruimte kan geven aan de ontwikkeling van zijn of haar talenten? Meer info www.hartvoorsensitiviteit.nl

 

Traject “Hooggevoelige kinderen” voor kinderen 6-12 jaar

Ben jij tussen de 6-12 jaar en wil je fijner voelen, geen woede aanvallen, niet meer uitgeput zijn? Tijdens dit traject worden kinderen bewuster van zichzelf en leren ze dat hooggevoeligheid een heel normale eigenschap is en belangrijker nog ze leren handvatten voor hoe ze het in hun dagelijks leven kunnen hanteren en inzetten.  Kenmerken van hooggevoeligheid en meer informatie over dit traject; 

http://www.pienkindercoach.nl/243934547 

 

Kosten van de lezing: EUR 15,-

Aanmelden via de contact pagina of per email pien@pienkindercoach.nl