Workshop Gestalt-art therapie

3 OKT 2019

Zicht krijgen wie je bent en wat je behoefte is

Gestalttherapie helpt je weer zicht te krijgen wie je bent en wat je wilt.
Emilie legt op een heldere manier uit hoe gestalttheapie werkt en tijdens de workshop ga je dit ook zelf ervaren. Je maakt kennis met contactoefeningen, experimenten en de art kant van gestalttherapie.

 

De workshop wordt gegeven door Emilie Wouters (1983), getrouwd, moeder van 4 kinderen, verloskundige (niet meer praktiserend), echoscopiste en gestalt-art therapeute.

Door de kracht van gestalt-art therapie heeft Emilie een bewustzijnsontwikkeling doorgemaakt en is hierdoor persoonlijk gegroeid. Ze is erg enthousiast, heeft passie en wil dit graag delen door het jullie zelf te laten ervaren!

Gestalttherapie is een ervaringsgerichte vorm van psychotherapie waarin contact met jezelf én je omgeving centraal staat.  

“Gewaarzijn”  en “contact maken” worden verdiept.

Gedurende de dag wordt een mens door zijn omgeving geraakt. Indien je je hier gewaar van bent, heb je hier bewustzijn op. Dit begint met lichamelijk waarnemen, gaat over in het voelen van een emotie en bied je de mogelijkheid om zicht te krijgen op je behoefte.

Contact is de wisselwerking met je omgeving. In contact kun je d.m.v. je gewaarzijn barrières, knoop in je maag, ongemak etc. voelen. Deze kunnen zijn ontstaan door zelf aangeleerde gedragsmatige patronen (a.g.v. bijv. trauma’s). Ze zijn vaak ongezond en doen geen recht aan je zelf/authenticiteit. Dit kan beklemmende gevoelens en gevoelens van  gevangenheid teweeg brengen en voor een spanningsveld in het contact zorgen. Gestalttherapie is er op gericht om je gewaarzijn te oefenen en te ontwikkelen. Op deze manier kun je je  barrières onderzoeken met als doel, bewustzijn te krijgen op je ongezonde patronen en daarmee je innerlijke vrijheid te herstellen.

Tijdens de therapie kijk je wat er zich in het HIER en NU aandient.

Wat wil/doet je lijf en welke voor jou ongezonde structuren, patronen komen aan het licht tijdens contactoefeningen en experimenten.

Het ART onderdeel in de therapie houdt in dat door het intuïtief creëren van jouw eigen beelden (met klei, verf, tekening, beweging etc.) er ook een schat aan waarde over jezelf zichtbaar wordt. Dit alles leidt tot inzichten over jezelf. 

Zie voor meer informatie over Emilie Wouters en haar praktijk: www.kleinbeginne.nl

 

Geinteresseerd meld je aan via pien@pienkindercoach.nl of via de contact pagina

Kosten: EUR 20,-

Datum: 3 oktober 2019 

Tijd:     19:30-22:00uur

Locatie: in Ulvenhout